Saltning af fortov

Saltning af fortov

Når vinteren så småt begynder at vise sig i form af kulde, blæst og sne, er der visse ting, man ikke bør glemme. Det kan blandt andet være ganske belejligt at vende det blinde øje til, når det kommer til saltning af fortovet. Det går dog næppe at ignorere behovet for at sikre fortovet og dermed tage sin del af ansvaret. Der er nemlig en lang række af gode argumenter for, hvorfor du altid bør salte fortovet, når frostvejret begynder at melde sig. Dels er det juridisk bestemt, at man skal sørge for sin del af fortovet, og udover det er der mange moralske årsager til at bidrage til fodgængernes sikkerhed. Slutteligt gør man også sig selv en tjeneste, da snerydning og saltning holder indgangen til husholdningen pæn og nem at komme ind og ud af.

 

Der må og skal saltes

Det kan som sagt være fristende at blive indendørs og undlade at opfylde sin borgerlige pligt, når det kommer til arbejdsopgaver såsom snerydning og fortovssaltning. Med det sagt, er og bliver det ekstremt vigtigt, at det bliver gjort. Dertil tager det jo i princippet ganske kort tid at få arbejdet ordnet, hvis blot man har den rette indstilling. Ved at gribe sneskovlen i et snuptag og tage fat, kan hele processen sagtens overstås ganske hurtigt og effektivt. Hvis du dog insisterer på at hoppe over tjansen eller ganske enkelt ikke har mulighed for det en pågældende dag, er der stadigvæk andre af muligheder. Du kan eksempelvis hyre professionel hjælp, så arbejdet kan blive ordnet både udførligt og til tiden. Alternativt kan du måske få lavet en aftale med naboen, hvor du kan tilbyde at gengælde tjenesten en anden gang.

 

Undgå de moralske konsekvenser

Der er ingen grund til at skulle gå og have dårlig samvittighed, hvis det nemt og hurtigt kan undgås. Det ville nemlig bestemt ikke være morsomt, hvis nogle skulle ende med at komme alvorligt til skade på den del af fortovet, du har til opgave af sikre. Sørg derfor for at tage din del af ansvaret og løs opgaven på den måde, du finder bedst. Der er en grund til, at det er lovmæssigt bestemt, at man skal salte sin del af fortovet. Det offentlige har nok at se til i forvejen med at snerydde vejene, og derfor er der behov for, at alle giver en hjælpende hånd og værner om hinandens sikkerhed.